Verde Magnesium, un hub european în inima României

19 decembrie 2022

Verde Magnesium pregătește dezvoltarea unei platforme industriale integrate pentru reluarea producției de Magneziu metalic în U.E.. Prin implementarea tehnologiilor sustenabile, fără impact negativ asupra mediului, se vor crea lanțuri valorice specifice economiei circulare pentru producerea de magneziu.

În prezent depindem la nivel global și european de importurile din Asia pentru magneziu, fiind necesară o soluție logistică dar și sustenabilă pentru această resursă.

Ca partener al campaniei Metal pentru Viitor, proiectul dezvoltat chiar în țara noastră aduce o componentă educativă importantă privind modalitățile alternative de producere a resurselor. Parteneriatele din industrie sunt vitale pentru implementarea obiectivelor economiei circulare, iar inițiativa de business avută de Verde Magnesium aduce o nouă perspectivă a importurilor și producției de magneziu.

Verde Magnesium dezvoltă un parc industrial în România, unde companii din industriile auto, aerospațială, electronică, a fabricației de aliaje, vor realiza procese de prelucrare avansată a magneziului. Tehnologia implementată este electrică și are eficiență ridicată, are o amprentă directă de carbon de sub 1 tonă CO2 pe tona de Magneziu, utilizează ca agent reducător deșeuri de aluminiu sau aluminiu secundar, generează reziduuri solide care sunt convertite în produse comerciale și se aplică pentru o diversitate de materii prime.

Impactul asupra dezvoltării industriale în România și U.E. prin implementarea cu succes a acestei platforme este cu adevărat însemnat și poate schimba întreg circuitul logistic de import al Europei. În România, se pot atrage numeroase investiții, la nivel local și national, dezvoltarea infrastructurii în zonă, a oportunităților de business și a locurilor de muncă. Dezvoltarea tehnologiei în țară ar putea să cunoască o creștere foarte mare fiind astfel și o consolidare a aprovizionării interne cu diferite minerale.

România astfel ar putea beneficia de dezvoltarea tehnologiei și ar deveni centrul europei în producerea de magneziu. Sunt numeroase beneficii financiare, de business dar și de notorietate pentru țara noastră, prin proiectul dezvoltat de Verde Magnezium. Cel mai important, întregul proiect respectă directivele U.E. având beneficii majore de reducere a amprentei de carbon, fiind găsite alternative 100% sustenabile prin tehnologia eoliana, solară și hidro.

Verde Magnesium este un partener al campaniei Metal pentru Viitor ce oferă un adevărat exemplu de implementare și dezvoltare cu succes a modelului sustenabil în producerea unei resurse vitale la nivel global.

Urmărește campania în social media

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!