Blue River: Puterea exemplului în transportul sustenabil.

12 decembrie 2022

Transportul sustenabil este parte din planul Uniunii Europene de a avea Zero Emisii pe drumurile europene. Camioanele electrice sau alimentate cu CNG reprezintă cel mai important pas spre transportul viitorului, bazat pe tehnologii nepoluante și pe rețele de încărcare cu stații care să permită implementarea acestui tip de transport, sustenabil.

Blue River, una dintre companiile de transport cu cea mai mare flotă de camioane non-poluante din România și Europa, implementează cu succes modelul dezvoltării industriale sustenabile.

Blue River sunt printre transportatorii pionieri care dețin o flotă de camioane alimentate cu CNG și care au investit în propria rețea de alimentare.

Demersurile pentru reducerea poluării și implementarea noilor directive europene vor sa descurajeze folosirea combustibililor tradiționali. O altă componentă importantă în demersul economiei circulare este că în comparație cu vehiculele cu motor diesel, camioanele electrice au mai puține componente, ceea ce înseamnă mai puțină întreținere, fiind astfel un consum redus de resurse și energie.

Protejarea mediului reprezintă o țintă strategică pentru companie, iar schimbarea parcului auto este un demers în dezvoltare. Transportul sustenabil este susținut și prin majoritatea semiremorcilor din parc, acestea fiind light, însemnând că folosesc o greutate mai mică a vehiculului, pentru a economisi combustibil. Compania folosește sistemului Eco Drive care transformă energia mecanică în energie electrică pentru unitatea de răcire a semiremorcii, astfel încât motorul diesel al acesteia rămâne oprit.

Blue River asigură și transportul produselor reciclabile cu ajutorul semiremorcilor de tip walking floor: deșeuri materiale feroase și neferoase, șlam, hârtie reciclabilă și material plastic reciclabil. Pionieră în implementarea de transport sustenabil, compania își dorește să ofere un adevărat exemplu în industrie și se implică în proiecte care să ajute dezvoltarea modelului de protecție a mediului. Se concentrează pe toate aspectele: au implementat programe interne de colectare selectivă, susțin activ cauze dedicate protecției mediului și implementează planuri de reducere a consumului de energie în cadrul firmei.

Blue River, ca partener al campaniei Metal pentru Viitor, reprezintă o componentă importantă în educarea publicului larg, dar și în găsirea de noi parteneriate în industrie prin puterea exemplului oferit în transportul sustenabil.

Urmărește campania în social media

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!