Intrebari frecvente

Care este scopul campaniei Metal pentru Viitor?

Scopul campaniei Metal pentru Viitor este de a conștientiza companiile din industrie despre importanța reciclării și integrării activității în sistemul economiei circulare prin găsirea de noi parteneriate.

Cui îi este adresată campania Metal pentru Viitor?

Campania Metal pentru Viitor este adresată companiilor din industrie, dar și cetățenilor prin componenta educațională a campaniei,  în vederea reciclării, reducând astfel consumul de resurse naturale.

Cum te poți implica în campania Metal pentru Viitor?

Te poți alătură partenerilor campaniei în demersul comun pentru un viitor sustenabil. Poți accesa formularul de contact AICI.

Ce reprezintă economia circulară?

Economia circulară a devenit un subiect de discuție prioritar în Europa și este un obiectiv cheie al Pactului Ecologic european. Aceasta implică o soluție eficientă pentru a gestiona colectarea și reutilizarea tuturor tipurilor de deșeuri. Un lucru de care trebuie să fie toate persoanele conștiente, nu numai operatorii economici, este faptul că aproape orice produs sau material poate fi reciclat sau refolosit.

Modelul pe care se bazează economia circulară este unul care implică repararea și reutilizarea obiectelor, apoi reciclarea acestora pentru recuperarea materialelor. Astfel, doar o mică parte din produse ajung la groapa de gunoi și se reduce consumul de resurse naturale.

Prin economia circulară se extinde ciclul de viață al obiectelor, materialele reciclabile devin resurse pentru noi produse, se reduce cantitatea materiilor prime extrase din natură pentru producție de bunuri. Consumul de energie și emisiile de carbon se micșorează, iar cantitatea de deșeuri este redusă la minimum. Prin urmare, în conceptul economiei circulare, când un produs ajunge la sfârșitul duratei sale de viață, materialele din care este fabricat sunt reciclate sau reutilizate.

Care sunt avantajele reciclării aluminiului?

Aluminiul este metalul care oferă cele mai bune condiții pentru reciclare, iar aliajele aluminiului sunt utilizate pe scară largă cu aplicații în aproape toate industriile producătoare de bunuri având conținut metalic.

Ce reprezintă dezvoltarea durabilă?

Conceptul de dezvoltare durabilă se referă la un tip de politică de dezvoltare, care urmărește să răspundă nevoilor de ordin economic, social și de mediu ale societății, în ceea ce privește bunăstarea pe termen scurt, mediu și lung. Aceasta înseamnă realizarea unui echilibru între dezvoltarea economică, cea socială şi protecţia mediului înconjurător.

Care sunt partenerii campaniei Metal pentru Viitor?

În aceasta fază a campaniei partenerii sunt: AS Metal, inițiatoarea campaniei, Linde Gaz, Greenpoint Management, Verde Magnesium, Blue River. Partenerii media ai campaniei sunt: Agenția de producție digitală Web Efektiv, Edupedu și revista Ecologic.

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!