O relație strânsă între companii și mediul academic poate fi o soluție pentru criza specialiștilor din România.

28 noiembrie 2022

Metal pentru Viitor a participat alături de partenerii As Metal și Greenpoint la evenimentul SIM JOBS, dedicat tinerilor studenți care doresc să devină specialiști. Evenimentul a avut loc în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Materialelor, din Universitatea Politehnică București și a fost organizat ca parte din activitățile menite să apropie mediul academic de companii. În România, ne confruntăm cu o criză de specialiști în industrie, iar astfel de evenimente constituie oportunități pentru ambele părți.

Companii cu renume, precum partenerii noștri AS Metal și Greenpoint (reprezentat prin Green Knowledge), au fost prezenți în cadrul expoziției și în cadrul workshop-ului “Tendințe Noi în Procesarea Materialelor Metalice”. Conceptul de sustenabilitate și implementarea modelului economiei circulare au determinat schimbări în abordarea proceselor de producție ale companiilor și au generat nevoia de specialiști, pentru a găsi soluții în vederea dezvoltării industriale în armonie cu mediul înconjurător. AS Metal și Greenpoint sunt două dintre companiile-model care au înțeles nevoia de educare în domeniu și importanța colaborării cu mediul academic pentru formarea de noi specialiști.

„Marile companii acordă o mare importanță pentru zona de sustenabilitate, iar acest lucru se vede în produsele care încep să apară pe piață. Noi susținem acest concept și ne alegem practic partenerii cu care lucrăm în funcție de cum se poziționează ei fașă de acest concept”, a declarat Cristian Lazăr, CEO Greenpoint Management.

În cadrul evenimentului, studenții au putut urmări modelele de sustenabilitate AS Metal si Green Knowledge, au interacționat cu reprezentanții celor două companii și-au avut posibilitatea de a se înscrie pentru joburi, internship sau diverse specializări.

Metal pentru Viitor este o campanie care susține educația în domeniul sustenabilității și parteneriatele între companii în vederea facilitării implementării modelului economiei circulare. Vom continua să fim prezenți alături de partenerii noștri în cadrul acestui tip de evenimente în vederea dezvoltării de noi metode pentru implementarea economiei circulare.
Vă invităm să urmăriți materialul video realizat cu ocazia SIM JOBS 2022:

Urmărește campania în social media

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!