Canpack Recycling – “cercul complet” în domeniul dozelor de aluminiu.

28 noiembrie 2022

Canpack Recycling este parte a grupului internațional Canpack, care produce de 20 de ani aproximativ 80% din dozele de aluminiu care se regăsesc în România. Canpack Recycling colectează ambalaje din aluminiu în România și le exportă în străinătate, unde sunt reciclate în vederea producerii de noi ambalaje, într-un mod sustenabil.

Compania se implică și în colectarea de doze de aluminiu, respectând integral normele europene cu privire la protecția mediului. Astfel, Canpack Recycling a lansat EcoCan, o inițiativă independentă a companiei, pornită din dorința de a aduce o contribuție majoră în îndeplinirea obiectivelor economiei circulare și în comunicarea către consumatori. EcoCan este un proiect lansat în 2016, prin care Canpack Recycling încurajează consumatorii să recicleze dozele de aluminiu. Rețeaua EcoCan este singura din România care pune la dispoziția publicului aparate inteligente pentru reciclarea dozelor din aluminiu.

Canpack Recycling are un rol important ca partener în campania Metal pentru Viitor, fiind un adevărat model în industrie, prin întreg circuitul activității: producție și colectare a dozelor de aluminiu în vederea reciclării, precum și reciclarea acestora. Activitatea Canpack Recycling demonstrează că se poate aduce plus-valoare și în mod sustenabil, având inițiative și fiind în același timp și profitabil ca business.

O preocupare permanentă pentru Canpack Recycling este educarea publicului larg în vederea colectării și reciclării, compania fiind implicată activ în numeroase proiecte și campanii. Astfel, campania „Și mama reciclează!” a primit în anul 2017 Premiul de Excelență în cadrul celei de-a cincea ediții Romanian CSR Awards. Gala este dedicată acțiunilor de responsabilitate socială a companiilor (CSR) care, din 2016 până în prezent, implementează proiecte menite să ajute la îmbunătățirea, pe termen lung, a calității vieții românilor.

Canpack Recycling susține și implementarea SGR (sistemului de garanție returnare) în România, scopul acestuia fiind acela de a facilita îndeplinirea țintelor de colectare și reciclare stabilite la nivel european.

De ce este doza de aluminiu un ambalaj sustenabil?

Pe lângă faptul că se reciclează la nesfârșit fără să-și piardă proprietățile, aluminiul are o serie de proprietăți care permit reciclarea prin procese tehnice prietenoase cu mediul înconjurător:

  • O doză de aluminiu confecționată din aluminiu reciclat 100% are o amprentă de carbon mai redusă cu 96%, comparativ cu o doză confecționată din materie virgină;
  • La reciclarea unei doze se economisește 95% din energia necesară extragerii aluminiului din bauxită;
  • Este mai ușor de reciclat, comparativ cu alte ambalaje (exemplu – plastic, carton);
  • Este ușor de manevrat, transportat, depozitat.

Canpack Recycling prin acoperirea întregului circuit producție – colectare – reciclare, în mod sustenabil, este un partener care îndeplinește însăși misiunea campaniei Metal pentru Viitor, de educare a publicului larg și de implementare a obiectivelor pentru integrarea în economia circulară.

Urmărește campania în social media

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!