Modelul GreenPoint Management

GreenPoint Management SA este o organizație care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului în domeniul gestionării ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje, autorizată de Ministerul Mediului să își desfășoare activitatea la nivel național.

GreenPoint Management deține cea mai mare cotă de piață la nivel național (aproximativ 17%) și acoperă toate procesele aferente domeniului de management în gestionarea deșeurilor.

Suntem prezenți în 42 de județe și întreținem relații de afaceri cu 173 de prestatori de servicii pentru îndeplinirea obiectivelor de reciclare și valorificare a deșeurilor de ambalaje, din toate categoriile: societăți autorizate pentru colectarea deșeurilor, operatori de salubritate, operatori stații de sortare, societăți autorizate pentru reciclarea deșeurilor de ambalaje, unități administrativ-teritoriale și asociații de dezvoltare intercomunitară. Valoarea monetară estimată a tuturor plăților efectuate către aceștia aferentă anului 2021 este de 124 182 719 RON.

Menționăm că în cei 5 ani de activitate, toate rapoartele de inspecție fiscală ale AFM au dovedit seriozitatea și profesionalismul nostru și putem spune că suntem singura organizație din domeniu care nu a primit nicio amendă în urma verificărilor.

GreenPoint își propune să fie un reper național de expertiză și responsabilitate în industria deșeurilor de ambalaje pentru toți partenerii săi. Existăm în business pentru a schimba paradigma în domeniul gestionării deșeurilor de ambalaje prin transparență și cunoaștere. Ne motivează obiectivele de reciclare a deșeurilor de ambalaje asumate de România la nivel european și avem determinarea să asigurăm atingerea lor.

Puterea de a scoate resursa din deșeu este ceea ce definește efortul nostru zilnic. În industria în care activăm, deșeul nu este un capăt de drum, ci începutul următorului ciclu de viață.

Mai mult decât atât, la finalul anului 2020, am primit distincția Silver Level Recognition pentru strategia de sustenabilitate și impactul generat anul precedent, un titlu care ne obligă să țintim performanțe și mai mari în anii ce vin.

Compania noastră se bucură de încrederea acordată de Lloyd Register Quality Assurance (LRQA), unul dintre cei mai importanți furnizori globali de servicii independente de evaluare, recunoscut de peste 50 de organisme de acreditare. Am implementat sistemul de management integrat conform standardelor internaționale ISO 9001, ISO 14001 si ISO 45001.

GreenPoint Management a primit pentru al doilea an la rând, pentru sustenabilitate, distincția Silver Recognitio în cadrul celui mai important demers privind sustenabilitatea corporativă din România, CSR Index 2021.

GreenPoint Management se mândrește de altfel cu un premiu foarte important: Silver medal – EcoVadis Rating.

EcoVadis oferă soluții de vârf pentru monitorizarea sustenabilității în lanțurile globale de aprovizionare. Folosind tehnologie inovatoare și expertiză în sustenabilitate, EcoVadis ajută companiile din toată lumea să adopte practici durabile, evaluând într-un mod fiabil și transparent performanța companiilor privind sustenabilitatea, oferindu-le feedback cuprinzător, benchmarking și instrumente care le permit să se angajeze într-o călătorie de îmbunătățire continuă.

GreenPoint Management se implică în numeroase tipuri de proiecte cu rol de conștientizare, educare și responsabilizare a populației privind colectarea selectivă a deșeurilor reflectând principiile sociale și de mediu adoptate.

INTERVIU

Vlad Trușcă

Director Operații Tranzacții

Mai multe informații despre Greenpoint Management

website Greenpoint Management

Urmărește campania în social media

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!