Modelul Blue River

Blue River este prima companie din România care implementează un proiect amplu de transport sustenabil. De peste 5 ani, compania face progrese către un transport non-poluant prin achiziția de camioane electrice sau alimentate cu CNG. În 2022, Blue River a lansat un proiect pilot, prin achiziționarea unui camion electric, marca SCANIA, pentru transportul mărfurilor cu temperatură controlată pentru retailerul LIDL.

Blue River este partenerul de transport al companiilor care își doresc să se implice activ în trecerea către o economie sustenabilă. În fiecare an, progresele făcute sunt vizibile, iar în prezent, compania deține 20 camioane alimentate cu CNG și propria rețea de alimentare pentru acestea.

Pentru Blue River, protejarea mediului este un reper în dezvoltare și o țintă strategică. Pentru susținerea acestui obiectiv, compania a achiziționat 11 mașini electrice pentru angajații săi și a instalat 3 stații de încărcare electrice.

Asigurarea unui transport sustenabil este realizată și prin utilizarea de semiremorci light. Cu alte cuvinte, transportul este realizat folosind o greutate mai mică a vehiculului pentru a economisi combustibil. Acest tip de semiremorci permit totodată și o încărcare mai mare, fără a depăși greutatea totală în ansamblu.

PRIMUL CAMION ELECTRIC DIN ROMÂNIA

Inovațiile implementate de Blue River în procesele de transport includ și folosirea sistemului Eco Drive, care transformă energia mecanică în energie electrică pentru unitatea de răcire a semiremorcii, astfel încât motorul diesel al acesteia rămâne oprit.

Printre serviciile oferite de companie se numără transportul produselor reciclabile, contribuind, astfel, la procesele care ne vor oferi un mediu sănătos pe care îl vom conserva pentru generațiile viitoare. Alături de noi sunt partenerii care s-au alăturat demersului nostru sunt: LIDL, Coca Cola, Profi, Ursus, Portman, NTG Nordic Transport Group, Kuehne Nagel AG și DSV.

Companiile care au înțeles că schimbarea poate începe de oriunde ne-au sprijinit în realizarea unui număr tot mai mare de proiecte folosind camioanele alimentate cu CNG.

INTERVIU

Alexandru Păun

director general Blue River

Viziunea Blue River pentru dezvoltarea transportului sustenabil.

Mai multe informații despre Blue River

website Blue River

Urmărește campania în social media

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!