Modelul AS Metal

Acum mai bine de 25 de ani Constantin și Gheorghe Apostol fondează firma AS METAL COM SRL sub numele de JETTOURS SERVICII SRL. Această societate a desfășurat activități de consulting în domeniul industriei metalurgice și comerțului cu produse metalurgice, în special neferoase.

În anul 2000 a fost achiziționat actualul sit industrial situat în zona de sud a Bucureștiului și s-a demarat activitatea de producție în domeniul reciclării deșeurilor metalice.

Începând cu anul 2010, AS METAL a devenit o prezență semnificativă pe piața națională și regională cu parteneriate comerciale în sectorul industriei auto, electrocasnicelor precum și în sectorul siderurgic.

Performanța la care am ajuns astăzi este transformarea a circa 2000 tone/lună de deșeuri preponderent din aluminiu în materii prime secundare. Producem astăzi circa 17000 tone/an de aliaje din aluminiu secundar turnate în lingouri și semisfere precum și circa 2000 tone/an de materii prime secundare din aluminiu și fier în conformitate cu Regulamentul 333/2011.

În ultimii 3 ani AS Metal a investit peste 2.7 milioane euro pentru creșterea performanței de producție și pentru implementarea tuturor măsurilor de protecția mediului, conform reglementărilor în vigoare.

Inclusiv campania Metal pentru Viitor, este una dintre inițiativele AS Metal cu scopul de a face companiile sa realizeze importanța integrării activității în modelul economiei circulare. Metal pentru Viitor urmărește să deschidă noi oportunități pentru un viitor sustenabil, un viitor în care dezvoltarea industrială să continue în armonie cu mediul înconjurător.

AS METAL în economia circulară

Preocupările As Metal de implementare a principiilor economiei circulare se concentrează în special asupra propriului proces de producție. Prin natura activității sale, de reciclare, As Metal face deja parte din economia circulară, concept care are la bază minimizarea utilizării resurselor naturale și reducerea consumurilor energetice.

În prezent identificăm în activitatea As Metal 3 direcții principale de acțiune:

1
diminuarea rezidurilor industriale generate în propriul sistem de producție.
În procesul de reciclare a aluminiului se generează zguri de aluminiu ca reziduuri de producție. După o serie de cercetări efectuate în ultimii 3 ani, împreuna cu Universitatea Politehnica București și cu Tenaris SilcoTub, AS Metal pornește un proiect care folosește anumite componente prezente în zgurile de aluminiu, pentru a obține un produs nou cu aplicații în industria siderurgică.
2
dezvoltarea soluțiilor pentru energie regenerabilă.
Ne dorim ca întreg consumul de energie din activitățile de producție As Metal să fie susținut din surse regenerabile. Chiar în prezent, As Metal investește în dezvoltarea unui proiect care va asigura, din surse regenerabile aproximativ 40% din consumul de energie electrică: dotarea cu panouri solare a infrastructurii companiei.
3
accesul companiei pe piața de certificate verzi.
Compania AS Metal se califică pentru obținerea de certificate verzi de pe piața voluntară, pentru care în prezent parcurge o etapă de audit în cadrul schemei de certificare Gold Standard. Obținerea certificatelor verzi se face prin proiectul "Reciclarea Aluminiului - O soluție pentru reducerea emisiilor de CO2" , desfășurat de către AS Metal și Sustain CERT.

INTERVIU

Constantin Apostol

CEO AS Metal

Modelul As Metal pentru dezvoltare industrială sustenabilă, descris de Constantin Apostol, CEO As Metal.

Mai multe informații despre As Metal

website As Metal

Urmărește campania în social media

Alătură-te campaniei Metal pentru Viitor!